Hastanemiz HIMSS O-Emram Seviye 7 Belgesi Almaya Hak Kazanmıştır
27 Eylül 2021

Türkiye’de Değil Avrupa’da Birinci

Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi HIMSS O-EMRAM (dijital hastane) kriterlerine göre Türkiye ve Avrupa'da en üst seviye olan seviye 7 belgesini alan ilk hastane oldu.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi (ADSH) geçtiğimiz aylarda yapılan değerlendirmede HIMSS Stage 6 seviyesine yükselerek belge almaya hak kazanmıştı.
Elde ettiği başarıya bir yenisini daha ekleyen Sakarya ADSH HIMSS O-EMRAM Kriterlerine göre Türkiye ve Avrupa’da en üst seviye olan 7.seviye belgesini almaya hak kazandı.

Öğütlü: Kağıt kullanımı son bulacak

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü yaptığı açıklamada, HIMSS O-EMRAM’ın elektronik sağlık kaydı verilerinin verimli kullanılması ile sağlıkta kalite ve hasta memnuniyetinin arttırılmasını,
hekimin doğru zamanda doğru tedaviyi uygulamasını ve kurumun kaynaklarının etkin kullanılmasını amaçlayan bir seviyelendirme sistemi olduğunu belirtti.
Sistemin hastanede yürütülen hizmetlerde kağıt tüketimini sıfırlayan bir uygulama olduğunu da ekleyen Öğütlü, diğer hastanelerde de bu başarılı uygulamaya geçilmesi için alt yapı çalışmalarının hızla sürdüğünü dile getirdi.
Öğütlü: “Ayrıca hastanın tedavi işlemlerini e-nabız profilinden kolaylıkla takip edebilmesi için e-nabıza veri gönderimi yapılmaktadır. Diğer taraftan, hastaya uygulanan tedaviye göre hastanın dikkat etmesi gereken noktalar konusunda gereken bilgiler ve kontrol randevularıyla ilgili uyarı mesajları otomatik olarak gönderilmektedir. Bahsettiğimiz tüm bu noktalar dijital hastane süreçlerinin olumlu bir sonucu olarak değerlendirilebilir” ifadelerinde bulundu.
Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Metin Çoban da HIMSS Seviye 7 başarısıyla elde edilen kazanımların fazla olduğunu ve önümüzdeki günlerde olumlu etkilerinin daha hissedilir düzeyde olacağını vurguladı.
Çoban: “Uygulamayla, afet durum senaryoları da düşünülerek hastanemizde tetkik ve tedavi aşamasında elde edilen sonuçlar dijital sistemlere aktarılmaktadır.
Ayrıca dişle ilgili tıbbi uygulamalarda hekim tarafından bilinmesi önemli olan hastada var olan yüksek tansiyon, diyabet, kalp pili vb. kronik hastalık bilgilerinin hekime bir kez bildirildikten sonra
hastaneye daha sonraki başvurularda tekrar bildirilmesine gerek kalmadan sistemden görülebilmektedir” şeklinde konuştu.

Değerlendirme, HIMSS Avrupa ve Latin Amerika direktörü John Rayner, HIMSS Türkiye direktörü İlker Köse ve Medipol Üniversitesi HIMSS ekibi tarafından yapıldı. Öğütlü, Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yönetimine,
Sağlık Müdürlüğü Bilgi Sistemleri çalışanları, diş hekimleri, hemşireler, bilgi işlem personelleri ve diğer hastane personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü
T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü